Wat het thema Beaver Builder voor je e-learning doet
Als je een e-learning bouwt op een WordPress website, is de basis van je huisstijl en opmaak mogelijkheden altijd een thema. Voor WordPress heb je veel verschillende thema’s.
Gratis en thema’s waarvoor je een licentie moet aanschaffen. In dit blog leg ik uit waarom ik graag voor Beaver Builder kies voor de leeromgevingen die ik bouw.
Beaver Builder is mijn favoriet
Eerder gaf ik al aan dat Beaver Builder ook voor je website mijn favoriet is. Beaver Builder is een thema dat ook een eigen page builder heeft. Een page builder is een manier om een pagina op een website te bouwen door het gebruik van blokken. Je kunt op een snelle manier de standaard onderdelen aan een website toevoegen, zoals kolommen, afbeeldingen, video en tekst. Maar ook prijstabellen, tabbladen, speciale koppen en iconen.
Je ziet ook direct wat je doet en kunt heel eenvoudig kleuren en lettertypes aanpassen van de onderdelen.
Combineer je thema en page builder met je online leeromgeving
In WordPress kun je met verschillende plug-ins werken om een e-learning te maken. Aangezien je bij Wishlist Member je pagina’s en berichten maakt en die vervolgens beveiligd voor leden, kun je de opmaak van je pagina’s en berichten met Beaver Builder vormgeven, zoals je dat bij elke website kunt doen.
Ook voor Learndash werkt het
Learndash is een Learning Management System dat een soort inhoudsopgave maakt voor je training. Er wordt een structuur toegevoegd, waarin je je training in lessen en onderwerpen kunt verdelen.
Hierdoor kun je denken dat je de lessen alleen kunt opmaken via de blokken van WordPress zelf. Dat is niet het geval. Je kunt namelijk de lessen opbouwen met een page builder. Learndash werkt namelijk prima met de drie grootste page builders Beaver Builder, Divi en Elementor. Hoe dat precies werkt lees je hier.
Door van de mogelijkheden van een page builder te gebruiken kun jij meer toevoegen aan je lesinhoud dan een video, tekst en PDF.
Een krachtige opmaak maakt een training prettiger om te volgen
Als je veel tekst wilt delen met je deelnemers, kan afwisseling in de opmaak en de manier waarop je de tekst presenteert een lap tekst heel goed doorbreken.
Denk aan een afbeelding of een quote er tussen. Maar ook een andere kleur achtergrond achter een paragraaf kan het al beter leesbaar maken.
Wil je een vraag stellen en direct beantwoorden, gebruik dan een keer een zogenaamde flipbox. Korte uitleg over een paar termen? Dat plaats je eenvoudig in tabs achter elkaar.
In deze video zie je kort hoe dat werkt:
Natuurlijk moet het niet zoveel bij elkaar als hier in de video 😉.
Gebruik het als het echt iets toevoegt. Is jouw training het krachtigst met video, tekst en PDF voeg dit dan niet toe, alleen omdat het kan. Gebruik de mogelijkheden die jouw inhoud het best overbrengen op je deelnemers.
Met Beaver Builder is het in elk geval mogelijk.
Heb jij al een e-learning op basis van Learndash?
Check dan even of je de plug-ins in dit blog al gebruikt. Het zijn echt aanraders. Kom je er niet uit met al die instellingen? Dan is er altijd de Learndash Hulplijn. Hier vind je er meer informatie over.