Stuur e-mails tijdens een e-learning als reminder

e-mails als reminder

Als deelnemer is het soms lastig om actief betrokken te blijven bij een e-learning. Je wilt wel, maar je dagelijkse werkzaamheden zitten in de weg. Ze trekken je aandacht en voor je het weet is er weer een dag voorbij, zonder dat je naar je e-learning hebt gekeken. Gelukkig zie je een e-mail als reminder in je mailbox.

Terwijl je deze e-learning niet zomaar hebt aangeschaft. Met je motivatie zit het wel goed. Toch raakt hij soms uit beeld en dan ben je blij met die mail.

Herken je dit?
Hou er dan rekening mee dat dit ook geldt voor de deelnemers van jouw e-learning.

Ook zij willen wel, maar worden afgeleid door de waan van alle dag. De kinderen moeten ineens weer met school geholpen worden, er moeten boodschappen worden gedaan en het werk kost ook zoveel tijd ;).

Met e-mails als reminder hou je ze meer betrokken

Door het sturen van e-mails tussendoor als reminder, zorg je ervoor dat het makkelijker wordt om even terug te keren naar jouw online leeromgeving. Ze zijn dan letterlijk maar één klik verwijderd van doorgaan met de volgende stap als jij een link toevoegt in je e-mail.

Daarnaast kun je in de e-mails ook eenvoudig nog een extra tip of aandachtspunt van die les of module aanstippen.

Het is automatisch in te regelen

Denk je nu: “Ja goed plan, maar ik ga dat vast vergeten te sturen”. Je hoeft het ook niet te onthouden. Je kunt het vooraf klaar zetten en automatisch versturen.

Je nieuwsbriefsysteem is vrijwel altijd te koppelen met de aankoop van je e-learning. Vervolgens zet je een automatische mailserie op met bijvoorbeeld een mail als reminder elke keer dat er een les of module vrijkomt. Hebben deelnemers direct overal toegang toe?
Dan herinner je ze bijvoorbeeld elke 2 weken met een korte tekst aan jouw leeromgeving.

Hou het eenvoudig

Je e-mails hoeven niet nog hele verhalen te zijn. Het is puur een reminder.
Herinner je cursist eraan, waarom die ook al weer begonnen is met deze online cursus. Of voeg nog een extra stukje informatie toe, waardoor je deelnemer getriggerd wordt om weer aan de slag te gaan.

Zoals voor jezelf geldt: doorbreek de sleur van de dag. Breng de wens weer terug in gedachten. Daarmee zorg je ervoor dat je deelnemer weer weet waarom hij of zij gestart is en weer enthousiast aan de slag gaat.

Dat is ten slotte waarvoor jij je e-learning hebt gemaakt. Om je deelnemers te helpen.

Laat een reactie achter