Soms ontdek je via tegenslag je talent

ontdek je talent

Ik wilde al langere tijd een carrière switch maken. Mijn werk in een grote organisatie vond ik door alle verandering niet meer zo leuk. Ik kon mijn talent niet meer goed inzetten. De collega's waren gelukkig wel leuk, waardoor ik niet met tegenzin naar mijn werk ging. Toch was de uitdaging weg.

Zo'n drie jaar geleden besloot ik kindercoach te worden. Door ervaring met mijn eigen kinderen en de kennis die ik daardoor had opgedaan.

De eerste stap was natuurlijk een opleiding volgen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik volgde de basisopleiding en nog een vervolg. Mijn website ging 'de lucht in' en ik was er klaar voor. Not....

Al snel kwam ik erachter dat het zo niet werkt. Dat cliënten niet zaten te wachten tot mijn website klaar was, om zich vervolgens in grote getale bij mij te melden.

Ik ging op zoek naar tips voor het zichtbaar maken van mijn praktijk. Voor mijn marketing dus.
Aangezien ik veel van lezen houdt, las ik alles wat los en vast zat hierover. Tips voor je Facebook pagina, webteksten, je ideale klant, als het op internet te vinden was, had ik het gelezen. Mijn notitie boekje bevatte veel van de informatie die ik wilde onthouden.

Ondertussen werd mijn website duidelijker, ik ontdekte dat ik bloggen leuk vind en genoot van het maken en schrijven van Facebook berichten. Al mijn afbeeldingen werden voorzien van mijn logo en ik ontwikkelde een huisstijl. Talent dat ik niet wist dat ik het had.

Toch liep het nog niet. Dus begeleiding van een business coach gezocht en gevonden bij Veronique Prins.
Ik schreef een e-book en aangezien ik de lat hoog legde, zag dit er gelikt uit (al zeg ik het zelf).

Langzaamaan werd ik ondernemer.

Iets wat ik nooit had gedacht, maar waar ik van genoot en nog van geniet. De uitdaging en de ontwikkeling vind ik geweldig.

Er kwam beweging in mijn praktijk, maar ik bleef door gebrek aan ervaring (en perfectionisme) onzeker over mijn coaching. Dat helpt niet kan ik je zeggen en ik werd niet zichtbaar genoeg om een bloeiende praktijk te krijgen.

Ondertussen was mijn moeder ziek geworden en ging ik mee naar controles en behandelingen. Dat deed ik met alle liefde, mijn tijd werd mede daardoor schaars.

Net toen er weer meer tijd vrij zou komen, bleek de ziekte terug en onomkeerbaar. Vier maanden van zorgen en bezoeken volgden. Dit was het enige wat ik nog voor haar kon doen. Al het andere stond stil.

Behalve mijn gedachten.

Waarom had ik al die tijd mijn onderneming met zo veel plezier gedaan?
Wat vond ik het allerleukst om te doen?
En waar was ik wel zeker over?
Waar ben ik goed in?

Na gesprekken, nadenken en overwegingen kwam ik tot de conclusie dat ik een zijstap zou maken. Zo voelt het voor mij. Dit is niet nieuw. Een nieuwe onderneming die niet als nieuw voelt.

Ik doe nu als virtueel assistent voor andere coaches, wat ik heb geleerd en waar ik goed in ben. Ik werk al meer dan 15 jaar met allerlei systemen en maak akten en offertes op op verzoek van accountmanagers.

Daardoor ben ik klantgericht, secuur en kan ik goed samenwerken. Nu komt mij ervaring op deze gebieden samen in mijn onderneming. Daardoor heb ik een goed en zeker gevoel hierover. En dat uit zich in een goede start.
Waar ik eerst genoeg tijd had om mijn eigen marketing te doen, ben ik nu gelukkig zo bezig voor klanten, dat ik mijn tijd goed moet besteden.

En nu verder...

Ik ga door op de ingeslagen weg, dit voelt goed en ik hoop nog veel coaches te kunnen helpen bij de online marketing. Zodat zij hun talenten kunnen inzetten voor cliënten die zij helpen.
P.S. Overigens geloof ik dat je je talent met hard werken verder kunt versterken en nog vele kunt leren. Maar daarover schrijf ik een andere keer een blog.

Laat een reactie achter