Ontdek de waarde van een online cursus.

waarde van een online cursus

Sandra heeft een fijne praktijk als pubercoach. Haar klanten zijn tevreden en ze heeft ondertussen een goede methode ontwikkeld. Haar agenda staat aardig vol en in sommige periodes moet ze zelfs ‘nee’ zeggen.

Dat is tegen haar gevoel in. Als coach wil ze graag zoveel mogelijk mensen helpen.

Hoe zou ze dat kunnen aanpakken?

Er zijn mogelijkheden, zoals een workshop of een lezing. Dan help je meerdere mensen tegelijkertijd.

Workshops heeft Sandra al gegeven, dat beviel wel goed. Lezingen vooral op scholen, maar dat was vooral om haar naamsbekendheid te vergroten. Misschien kan ze daar nog eens induiken, of dat financieel iets kan opleveren. Toch vind ze het dan lastig om de bezoekers echt verder te helpen. Als ze naar huis gaan weet je niet wat ze nog met de kennis doen.

Je invloed is bij een workshop duidelijk groter en vergelijkbaar met de 1-op-1 sessies.

Nu twijfelt ze al een tijdje over een online cursus. Zou ze met zo'n training haar kennis goed kunnen overbrengen? Misschien twijfel jij ook. Lees dan verder wat de voordelen zijn van een online training.

De voordelen van een online cursus:

  1. Afstand is geen issue meer
  2. Deelnemers kunnen bij de online cursus op elk moment van de dag
  3. Je deelt je kennis met meer mensen
  4. Het vergroot je kennis en expertstatus
  5. Een online cursus verhoogt je inkomsten

1. Afstand is geen issue meer

Iedereen in Nederland kan aan jouw online training mee doen. Doordat ze niet naar jou toe hoeven komen, hebben ze geen reistijd.

Daardoor kan dus iedereen die graag coaching van jou krijgt, deze daadwerkelijk ontvangen. Ook als ze moeilijk bij jou kunnen komen.

Hoe geweldig is dat.

Of jij als coach nu in Maastricht werkt of in Haarlem, klanten uit Friesland die jouw coaching waardevol vinden kunnen jouw begeleiding krijgen.

2. Deelnemers kunnen bij de online cursus op elk moment van de dag

’s Avonds met een kop thee op de bank, overdag als de tiener naar school is. Wanneer ze de lessen bekijken maakt niet uit. Ze kunnen direct starten, ook als jij nog geen ruimte hebt in je agenda.

Zelfs op zondag als jij tijd besteedt aan je gezin, kunnen zijn lezen hoe ze hun puber van de bank kunnen krijgen en er minder ruzie is in huis.

3. Je deelt kennis met meer mensen

Weet je nog dat het je droom was om zoveel mogelijk mensen te helpen toen je met je praktijk startte? Misschien heb je het moodboard zelfs nog in de kast liggen.

Met een online cursus kan dat. Via e-learning zijn de aantallen onbeperkt.

Als ze maar weten dat de training bestaat en ze zich aangesproken voelen. Dat betekent dat jij vooral moet zorgen dat je je ideale klant bereikt met je aanbod. Verder is je cursus in het Nederlands, dus ook die Nederlander die in Australië woont kan de cursus volgen.

Komt dat in de buurt van je droom?

4. Het vergroot je kennis en expertstatus

Het vergroten van je kennis begint met het opbouwen van de inhoud van je training. Je gaat objectiever kijken naar hoe jij je klanten helpt.

Door het uitschrijven van de stappen, doorloop je het proces heel bewust.
Waarmee help jij die 15-jarige jongen die geen zin heeft om naar school te gaan? Hoe zorg jij ervoor dat er minder spanningen zijn?

Daarnaast ga je reacties krijgen op de lessen. Hoe komt het over? Wat zijn de vragen?
Deze opmerkingen zet je weer in bij je dagelijkse coaching.

Als je vervolgens de vragen beantwoordt in een blog of een bericht op je sociale media kanalen, vergroot het ook nog je expertstatus. Het geeft je onderwerpen om over te schrijven.

Hoe vaker jij over jouw onderwerp schrijft met een andere invalshoek, des te meer zichtbaar zul je zijn.

Leuke bijkomstigheid, toch?

5. Een online cursus verhoogt je inkomsten

Natuurlijk vergroot het ook je inkomsten. Elke online cursus die je verkoopt zorgt voor omzet. Omzet die je niet kunt behalen op een andere manier, omdat je die tijd nu eenmaal niet hebt.

Wil jij graag je klanten zien en spreken tijdens je coaching? Overweeg dan een combinatie van online en offline coaching.

Een online cursus om de stappen uit te leggen en te laten oefenen. Gecombineerd met een of meerdere workshops of 1-op-1 sessies, waarin je ziet waar nog aandacht voor nodig is. Ook daarmee vergroot je het aantal mensen dat je kunt helpen.

 

Wat wordt het voor jou?
Ga je nog dit jaar een online cursus aanbieden

Wil je daarbij niet de meest voorkomende fouten maken? Download dan hier gratis mijn e-book:

5 meest gemaakte fouten bij een online training

Vul hier je gegevens in:

Je ontvangt vervolgens ongeveer 1x per 2 weken mijn nieuwste blog. Weer uitschrijven kun je via de link onderaan elke mail.

Laat een reactie achter