No English please, zet Loco Translate in

Loco translate, de vertaalplug-in

Je rond je eerste les af van je cursus Nederlandse spelling en klikt op de button.  "Next lesson" staat daarop. Hé, ik volg toch een Nederlandse cursus?

Dit hoeft jouw cursist niet te gebeuren. Met de gratis plug-in "Loco Translate" vertaal jij elke Engelse term naar het Nederlands. Of deze term nu vanuit Learndash komt of vanuit je thema. Overal op jouw online leeromgeving of website kun je hiermee termen vertalen.

Wanneer gebruik je Loco Translate?

Loco Translate is een veelgebruikte plug-in. Veel plug-ins en thema's zijn niet in alle talen beschikbaar. Om toch alle termen die je bezoekers of deelnemers zien in je eigen taal te tonen, gebruik je deze plug-in.

Je kunt een taalbestand aanmaken voor elke plug-in die je op je leeromgeving hebt staan. Daar komen dan alle gebruikte termen in te staan in de taal van de plug-in. Dat is meestal Engels. Vervolgens ga je de termen die zichtbaar zijn voor je bezoekers vertalen naar de Nederlandse term die past bij jouw taalgebruik.

Hoe gebruik je Loco Translate?

Zoals je hieronder kunt zien, ziet de plug-in welke taal op je website is ingesteld. Zodra je een taalbestand aanmaakt voor een plug-in of je thema, dan zal dit automatisch als een Nederlands bestand worden aangemaakt als dat de taal is van je website.

Als je klikt op de plug-in waar je de vertaling voor wilt aanpassen kom je bij de termen uit. Zoals je in de rechterafbeelding ziet kun je voor elke term een vertaling ingeven.

Loco translate
Loco translate gebruik

Mocht er een standaard vertaling instaan, dan is het mogelijk om deze aan te passen. Zo kun je zinnen die niet bij jouw schrijfstijl passen, wijzigen. Woocommerce is bijvoorbeeld 100% vertaald naar het Nederlands, maar wil jij de termen wijzigen dan kan dat via deze plug-in.

Waar moet je op letten?

Bij sommige updates van WordPress verlies je een (deel van de) vertaling. Controleer geregeld wat je bezoekers zien. Loop door de pagina's waarvan je weet dat je wijzigingen hebt aangebracht.

Zo kun je het weer aanscherpen als er een vertaling verloren is gegaan.

Gebruik jij de plug-in al?

Dan hoor ik graag jouw ervaringen. Wanneer is Loco Translate voor jou echt onmisbaar?

Laat een reactie achter