Niet iedereen houdt van techniek

niet iedereen houdt van techniek

Vroeger op school hield ik van de exacte vakken. Ja, dat is al even geleden.
Een leraar geschiedenis liet me een krantenartikel zien met de titel "gezakt met exact", dat weerhield me er echter niet van om met een volledig exact pakket examen te doen. Engels en Nederlands en nog 5 exacte vakken. Techniek dus. Heerlijk.

Dit heeft waarschijnlijk te maken met de betrouwbaarheid van getallen en sommen. De uitkomst van 1 + 1 blijft altijd 2. Mijn brein kan dat gewoon goed verwerken. Ook als het gaat om formules, parabolen en functies.

De liefde voor exact en techniek verdwijnt niet.

Hoewel ook bij mijn huidige werk de techniek niet altijd net zo duidelijk is als 1 + 1, is de kans dat het doet wat het moet doen groot. Zolang ik doe wat ik moet doen. Werkt het niet zoals ik het wil, dan puzzel ik nog even door. In 9 van de 10 gevallen vind ik dan wel een oplossing die werkt.

Geeft het bij jou juist kortsluiting?

Misschien denk jij nu "Ja, daag. Bij mij werkt het nooit mee." Dat kan. Jouw passie en kennis liggen waarschijnlijk op een ander vlak. Zodanig dat de mogelijkheden van techniek misschien kortsluiting in je hoofd veroorzaken en je laptop al bijna 7 keer uit het raam is gevlogen.

Wiskunde deed dit ook bij sommige van mijn klasgenoten, zeker Wiskunde B.

Geef mij een technische uitdaging en de radertjes in mijn hoofd voel ik bijna draaien. Daar krijg ik energie van. Als jij er moeite mee hebt, is het soms moeilijk voor te stellen. Maar het werkt echt zo.

Vandaar dat ik zo graag online leeromgevingen bouw

De keuze om online leeromgevingen te bouwen komt dus niet uit het niets. Je bouwt een website, inclusief webshop en ook natuurlijk de lessen zelf. Op dit moment bouw ik er ook een voor mezelf.

Die ga ik gebruiken bij mijn nieuwe traject. Zodat er een kennisbank is om op terug te vallen als je zelf aan de slag wilt, maar er even niet uit komt. Voor de techniek, maar ook voor de inhoud van je training.

Omdat sommigen het wel leuk vinden om een deel van de techniek op te pakken, maar met uitleg. Zodat het uitzoeken niet zo enorm veel tijd kost.

Hoe zit dit bij jou?

Gaat bij jouw de laptop regelmatig bijna uit het raam? Houden alleen de kosten voor een nieuwe je nog tegen? Overweeg dan om het technische gedoe uit te besteden.

Of vind je het wel leuk, maar wil je niet alles uitzoeken? Als ondernemer heb je natuurlijk al meer dan genoeg op je bordje.

Als je twijfelt of dit het juiste moment is voor jou, lees dan dit blog eensIs er iets heel anders dat je tegenhoudt om je online training de wereld in te krijgen?  Mail me dan je vraag, ik help je graag.

5 meest gemaakte fouten bij een online training

Heb je een idee voor een online training? Voorkom dan deze 5 meest gemaakte fouten en download het gratis e-book.

Vul hier je gegevens in:

Je ontvangt vervolgens ongeveer 1x per 2 weken mijn nieuwste blog. Weer uitschrijven kun je via de link onderaan elke mail.

Laat een reactie achter