Maak een goede keuze voor de tool van je e-learning

goede keuze tool

Je hebt de grote lijnen van je e-learning in beeld. Voordat je verder gaat met het maken van de content, wil je de tool of het platform kiezen. Maar wat zijn er veel mogelijkheden. Je voelt je helemaal onzeker en overspoelt.

Zoveel aanbieders

Er zijn zoveel aanbieders op dit gebied. De kosten lopen nogal uiteen, maar ook de opties van de tools. De kant-en-klare platformen zien er mooi uit, maar daar hangt ook wel een behoorlijk kostenplaatje aan. De vraag is of je dat allemaal wel nodig hebt.

Je hebt nu al uren doorgebracht op google, met als zoekterm e-learning, online leeromgeving en online training. Maar het levert alleen maar verwarring op en nog meer varianten.

Het lukt je niet om een keuze te maken. Hoe komt het toch dat je de knoop niet kunt doorhakken?

Dit is de eerste keer dat je een online leeromgeving gaat maken. Het is dus heel logisch dat je overweldigd wordt door alle platformen en tools. Iedere tool heeft andere voordelen, maar ook nadelen. Voor jou zijn sommige zaken belangrijk, maar lang niet alles.

Voorbeelden van de verschillen zijn bijvoorbeeld:

  • Wel of niet in jouw huisstijl en domeinnaam.
  • Wel of niet toetsen afnemen.
  • Wel of niet makkelijk te koppelen aan iDEAL betalingen.
  • Allemaal zeggen ze dat de makkelijk zijn in het gebruik, maar klopt dit wel?

Als je met een tool hebt gewerkt, ken je de voor- en nadelen. Maar je kunt ze niet allemaal testen. Daarom kost dat uitzoeken je zoveel tijd. Vervolgens zorgt al dat vergelijken ook dat je extra wensen op je lijstje krijgt. Maar met meer wensen, worden ze door geen enkel tool 100% ingevuld.

Veel ondernemers hebben deze vragen

Ik heb vorige week 3 gesprekken gevoerd over dit onderwerp. Je bent dus niet de enige met vragen.

Natuurlijk is het ook fijn dat er zoveel mogelijkheden zijn. Zo kun je een tool kiezen die het meest aansluit op je wensen. Heb je veel wensen? Maak dan een lijstje met je ‘need to have’ en ‘nice to have’ punten. Vergeet daarbij niet de betaalmogelijkheden voor je deelnemers.

Kosten zijn goed te vergelijken, maar niet het belangrijkste. Als je achteraf allerlei tools extra nodig hebt om aan je wensen te voldoen, dan ben je alsnog duurder uit.

Heb je je wensen in beeld?

Overleg dan met iemand die ervaring heeft met meerdere tools en platformen. Of met iemand die werkt met de tool die op dit moment jouw voorkeur heeft.

Vraag naar jouw ‘need to have’ wensen. Kunnen die worden ingevuld? Vraag dan door voor je ‘nice to have’ punten.

Zo kom je met een beetje hulp tot de juiste keuze en kun jij verder met de inhoud van je e-learning.

Wil je eens met me overleggen? Vul dit formulier in voor een afspraak. Wil je eerst toch nog meer lezen over voor- en nadelen van verschillende tools? Ik heb blogs geschreven over Learndash, Wishlist Member en Huddle.

Laat een reactie achter