Hoe ontspannen ga jij op vakantie?

Ontspannen op vakantie

Deze blogpost verscheen eerder op Regelhelden.

 

“Bezoek elk jaar een plek waar je nog nooit bent geweest”.

Een mooie stelling van de Dalai Lama, die past in deze tijd van het jaar.

Heb jij jouw vakantiebestemming al gekozen? Waar ga je dit jaar heen? Veel mensen gaan de komende maanden op vakantie. Genieten van mooi weer, een fijne omgeving en vaak naar een nieuwe plek.

Als ondernemer kun je echt uitkijken naar je vakantie. Heerlijk ontspannen en even niets. Terugkijken op het eerste half jaar en plannen maken voor het tweede. Eindelijk tijd daarvoor in een welverdiende break.

Maar lukt dat ook?

Nu loop je nog te stressen. “Dit moet nog af, dat moet je nog regelen voor die klant. Er moet nog een blog worden geschreven. Oh, één extra voor tijdens de vakantie. Dan ook maar meteen even een nieuwsbrief schrijven.”
Voordat je het weet is het alweer 10 uur ‘s avonds. De vakantiestress dreigt je te overspoelen, net zoals de golven de schelpen overspoelen op het hagelwitte strand van je vakantiebestemming.

Je ziet ook op tegen de spanning van ná de vakantie. Als je marketing op een laag pitje gaat, moet je er altijd weer hard aan trekken om na de vakantie weer voldoende klanten te krijgen. Je weet nu al dat die volledige ontspanning tijdens je vakantie een utopie is.

Toch nu dus maar nog een extra bericht op je Facebookpagina plannen en ook op LinkedIn.

Ach, zo erg is het niet om even de laptop open te klappen in je hotelkamer in Toscane.

Dit kan anders.

Werk je al samen met een Virtueel Assistent?

Bespreek dan of die nog aan het werk is tijdens jouw vakantie. Dan kan hij/zij jouw berichten plaatsen, een nieuwsbrief opstellen en je blog posten.

Ook facturen kunnen worden verstuurd. Deelnemers kunnen in je Facebookgroep worden toegevoegd, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen vanaf je vakantiestek.

Werk je nog niet met een VA?

Overweeg dan de mogelijkheden om de druk nu direct te verlagen. Je kunt denken aan de volgende werkzaamheden die snel kunnen worden opgepakt:

  1. Berichten inplannen op je social media
  2. Blogs plaatsen of klaarzetten
  3. Nieuwsbrieven voorbereiden

Als je zelf de teksten schrijft, is het daarna nog veel werk om de afbeeldingen erbij te zoeken, je tekst goed op je website te zetten en de opmaak te verzorgen.
Dat kun je direct uitbesteden. Een VA ziet aan je andere posts en nieuwsbrieven hoe die eruit zien. Je blogs zijn dan zo geplaatst.

Bij zo’n samenwerking gaat je marketing gewoon door. Na de vakantie hoef je geen inhaalslag te maken. De stress na de vakantie neemt af.

Tijdens de vakantie kun je genieten van dat waar je mee bezig bent. Je kunt ontspannen, relaxen op de manier die bij je past. Of dat nu een berg beklimmen is in Oostenrijk, luieren aan het strand van Texel of op safari in de Afrikaanse jungle.

De ontspanning brengt nieuwe ideeën. Wie weet met welke plannen voor je bedrijf je terugkomt!

Ik wens je een hele fijne, ontspannen vakantie.

En is het nu toch te kort dag, dan heb je in elk geval nu een plan voor de volgende vakantie.

Laat een reactie achter