Hoe komt het toch dat je online training er maar niet van komt?

Waarom komt die online training er niet van

Er spookt al meer dan een jaar een idee voor een online training door je hoofd. Het komt er maar niet van om dit nu eindelijk eens op te pakken en er echt mee aan de slag te gaan.

Je hebt het gevoel dat je het aan het uitstellen bent. Daar word je zo moe van. Even de schouders eronder. Anderen is het toch ook gelukt?

Je collega ondernemer heeft je al getipt op een fijne tool voor je leeromgeving. Schijnt echt super te werken. Toch lukt het niet om je online training verder uit te werken. Je weet toch echt van aanpakken. Waarom hiermee dan niet?

Dat komt waarschijnlijk omdat je de tool leidend laat zijn.

De meeste ondernemers maken op dezelfde manier een online training. Misschien dat je dat ook herkent.

Je hebt besloten een online training te maken over datgene waar je veel van weet. Of nu misschien zelfs al workshops en training over geeft. Dus de inhoud heb je wel helder.

Dus wat ga je doen als je een online training wilt maken? Je gaat op zoek naar een tool. Een online leeromgeving waarin je jouw training aan gaat bieden.

Heb je die gevonden, dan kun je je online training gaan maken. Denk je. Maar dan loop je vast. Want hoe krijg je datgene wat jij jouw klanten wilt leren goed in die online tool? Dat lukt je niet.

Dit komt omdat je een belangrijke stap overslaat.

Namelijk: De structuur van je training. Die moet je eerst scherp hebben voordat je de tool uit gaat zoeken.

Je weet wat je de toekomstige deelnemers wilt leren, maar hebt nog niet nagedacht over hoe je dit in een online vorm kunt gieten.

Ga je werken met video’s, met PDF’s of juist met geluidsfragmenten? Of met een combinatie? Wil je ook vragen stellen aan je deelnemers? Wil je toetsen afnemen? Wil je ook live onderdelen aanbieden? Wil je een community aanbieden?

Al deze keuzes hebben invloed op de structuur van je online training. Het zijn de bouwblokken die je nodig hebt. Als je de structuur overslaat loop je vast. Je ontdekt dan niet hoe je jouw kennis concreet in een online vorm kunt gieten. Je komt daardoor niet verder.

Bij je huidige manier van werken hoef je hier niet over na te denken. Dit is dus volledig nieuw voor je. Geen wonder dat dit deel niet vanzelf gaat en dat die online training nog niet af is.

Dus ga je een online training maken, bepaal dan éérst de structuur en ga dan pas op zoek naar een online tool.

Zodat je een tool kunt kiezen die bij jouw training past.

Wil je meer informatie over de te nemen stappen, het maken van een goede structuur en de mogelijkheden als het gaat om de tools? Doe dan mee met mijn online workshop Start sterker met je online training, daarin beantwoord ik al je vragen.

Laat een reactie achter