Een online training bij je aanbod

Je praktijk loopt goed, de agenda ziet er gevuld uit. Zelfs in deze bizarre tijd. Sinds een tijdje denk je na over een online training. Zou dat een goede uitbreiding zijn van je aanbod?

Of is het juist veel gedoe voor een klein beetje extra omzet?

Het biedt in elk geval de mogelijkheid om meer mensen te helpen. Maar als je daar dan avonden achter elkaar aan moet werken. Is dat het waard?

Tijd en energie

Natuurlijk kost het tijd en energie om een online training op te zetten. Je moet de inhoud bedenken, de omgeving neerzetten en vervolgens ook de training gaan verkopen. Dan is het nog niet klaar. De inhoud moet natuurlijk wel up to date blijven.

Als je omgeving eenmaal staat is het wel veel minder werk. Het voordeel is dat je echt meer mensen kunt helpen. Uitleg die je nu altijd zelf geeft kunnen ze in de leeromgeving bekijken of lezen. Als je het combineert met live (online) sessie kun je direct de diepte in tijdens zo’n sessie.

Afhankelijk van het onderwerp en jouw voorkeur kun je ook een volledig online traject bieden.

Het aantal mensen dat je dan kunt helpen staat helemaal los van jouw tijd. Dat hangt dan alleen nog af van de marketing en sales voor je online cursus.

Past het bij je huidige aanbod?

Eigenlijk is er altijd een vorm die meerwaarde biedt. Zoals gezegd kun je veel of weinig begeleiding geven. Met sessies, maar ook via een Facebookgroep of andere community. Pas je online training aan naar een vorm, zodat het voor jou goed voelt.

Wil je je deelnemers veel zien en spreken, dan kan dat op die manier. Of past het bij jou om ze veel zelfstandigheid te geven en eigen verantwoordelijkheid.

Een online training kun je in vele vormen gieten. Het is meer dan de leeromgeving op zich.

Als jouw agenda behoorlijk vol zit en je weet welke uitleg je elke keer weer geeft, dan past een online training prima bij je huidige aanbod. De vorm en de hoeveelheid begeleiding is aan jou.

Is voor jou dan nu de tijd aangebroken? Ga je nu aan de slag met jouw online cursus?

Veel succes!

Wil je de meest voorkomende fouten voorkomen? Download dan nu mijn gratis e-book:

5 meest gemaakte fouten bij een online training

Laat een reactie achter