Woocommerce en Learndash, een goede combinatie

woocommerce en learndash goede combinatie

Als je een online leeromgeving hebt, wil je dat deelnemers direct toegang krijgen na betaling. Voor elk systeem waarmee je een online cursus kunt bouwen is dit wel beschikbaar. Het ene werkt prettiger dan het andere. Woocommerce en Learndash zijn een goede combinatie.

In dit blog beschrijf ik de instellingen voor Learndash. Echter Woocommerce is een uitgebreide plug-in met veel mogelijkheden. Voor de basisinstellingen verwijs ik naar andere blogs en video's op Youtube. In de toekomst zal ik zelf nog een keer een uitgebreide uitleg opnemen.

Speciale plug-in

Waarom zijn Woocommerce en Learndash nu zo'n goed combinatie? Learndash heeft een speciale, gratis plug-in die ervoor zorgt dat je jouw cursus kunt verkopen als elk ander product.

"Hè, wat?"
Ik leg het je uit.

Webshop met Woocommerce

Met Woocommerce kun je in elke WordPress website een webshop maken. Als je bekend bent met WordPress heb je waarschijnlijk al wel van deze plug-in gehoord.

Je maakt producten aan in een scherm zoals dit:

Woocommerce product

De prijs, een korte en een lange omschrijving moet je minimaal invullen. Daarnaast voeg je een vierkante afbeelding toe van je product, dienst of in dit geval je cursus.

Je hebt de keuze om een actieprijs in te stellen, waarbij je de periode kunt aangeven dat de actie geldt. Als je geen periode invult, blijft de actie onbeperkt zichtbaar.

Dit zijn allemaal standaard instellingen van Woocommerce. Woocommerce zorgt ook voor een winkelpagina. Hierop worden alle producten getoond, waarvan jij instelt dat die mogen worden getoond op de productpagina.

Plug-in Woocommerce for Learndash

Je vindt deze in het menu van Learndash onder add-ons. Op het moment dat je de plug-in installeert komt er een productvorm bij, genaamd 'course'.

Zoals je in de korte video kunt zien, selecteer je 'course' als type product. Daarna kun je de cursus kiezen waar kopers toegang toe moeten krijgen.

Na betaling heeft jouw klant direct toegang tot die training.

Om ervoor te zorgen dat je klant inloggegevens ontvangt, stel je een speciale mail in. De plug-in die ik daarvoor gebruik zal ik in een volgend blog beschrijven.

iDEAL betalingen

In Nederland is het bieden van iDEAL als betaaloptie een belangrijk voordeel. Dit kun je met Woocommerce regelen als je dit koppelt aan Mollie. Bij Mollie kun je een gratis account aanmaken en betaal je alleen per transactie, op dit moment € 0,35.

De plug-in die je nodig hebt voor de koppeling is ook gratis.

 

Let op: Woocommerce is een uitgebreide plug-in met allerlei opties en instellingen. Het is belangrijk dat je goed uitzoekt wat je doet en het goed test als je er nog nooit mee hebt gewerkt. Als je dit graag zelf doet, zoek dan vooral even op internet en in YouTube. Er is veel te vinden over deze plug-in.

 

Wil je graag hulp bij het instelling van Woocommerce?

Neem dan contact op via jenny@sterkeronline.nl of via het contactformulier.

Laat een reactie achter