Een e-learning past niet bij mij

een e-learning past niet bij mij

Je ziet het gewoon niet voor je. Zo’n e-learning past niet bij het werk dat jij doet.
Het klinkt leuk, meer mensen bereiken en kunnen helpen door een online leeromgeving. Of een online academie zoals sommigen het noemen.

Maar het is en blijft toch een zelfstudiepakket, terwijl voor jouw klanten de oplossing altijd anders is. Je gebruikt wel een methode, maar het startpunt is voor iedereen anders. Daarmee wijzigen ook de stappen van vorm.

En ik begrijp dat.

Het is ook lastig als je mensen leert hoe zij iets kunnen doen en niet hoe ‘het’ moet. Je merkt dat op meer momenten. Bij het schrijven van een blog, bij het plaatsen van een bericht op social media. Eigenlijk bij elke marketinguiting.

Er is voor jou niet 1 waarheid.

Dit is precies de reden dat sommige ondernemers er voor kiezen om een online platform te combineren met 1-op-1 sessies of workshops. Dan kunnen ze zelf de uitleg geven en is de leeromgeving een soort naslagwerk. Toch durf ik te beweren dat er bijna altijd een vorm is voor een leeromgeving die bij jou past.
Het is dan wel belangrijk om voor een goede opbouw te gaan. Zoals Selma Foeken ook beschrijft in dit blog, waarom het voor haar zolang duurde voordat de e-learning er kwam.

De vorm en opbouw maken het verschil

Er zijn zoveel mogelijkheden om je informatie te delen, dat het ook voor jou kan werken. Ga maar eens na welke informatie je altijd, bij elke klant opnieuw geeft. Wat is de basis?
Die basis leg je dan als eerste uit in je e-learning. Vervolgens beschrijf je de meerdere varianten gekoppeld aan die basis. In feite is dit dus hetzelfde als wat je doet in je live sessies. Het zorgt ervoor dat je meerdere kanten moet belichten en mogelijkheden moet beschrijven, maar het kan wel.
Als je het wilt.

Vind je nog steeds dat een e-learning niet past bij jou?

Zeker in de huidige tijd zijn er steeds meer ondernemers gaan nadenken over online mogelijkheden. Van online workshops, trainingen tot e-learnings.

Herkenbaar? Dan wens ik je veel succes met je eerste stappen. Of zie jij het nog steeds niet gebeuren voor jou?
Ik hoor graag wat je tegenhoudt.

Laat een reactie achter