De juiste tool geeft vrijheid

juiste tool geeft vrijheid

Om een leeromgeving te bouwen heb je diverse tools. Welke tool je ook kiest, het werkt als een kader. Het geeft je houvast en een richting. Vervolgens kun je met de tool een eigen vorm bedenken. De juiste tool geef je ook vrijheid.

Elke tool of systeem voor een online leeromgeving heeft voor- en nadelen. Een verkeerde keuze kan je belemmeren in de mogelijkheden die je wilt bieden aan je deelnemers. Zo kan niet elke tool de voortgang weergeven. Is dat voor jou van belang, let daar dan op. Wil je toetsen? Ook dat kan een reden zijn om een bepaalde keuze te maken. Wil je onderdelen combineren in verschillende abonnementen? Dan past er weer een andere tool beter.

Door goed de mogelijkheden en onmogelijkheden te kennen van een systeem, ontstaat vrijheid. Je leert dan opties combineren. Er is dan heel veel mogelijk.

Anders dan anders

Alweer ruim een half jaar geleden kreeg ik een vraag voor een online training. Deze moest anders dan anders. Of ik mee wilde denken.

Op zo'n moment ga ik 'aan'. Er is weinig dat me meer triggert dan oplossingen bedenken. In gedachten komen er dan allerlei optie op.

Door de uitleg over hoe het zou moeten worden, leg ik allerlei verbanden tussen de mogelijkheden van de tools. Mijn ervaring met de verschillende tools is de basis daarvoor. Daardoor weet ik welke in dit geval de juiste tool zal zijn.

Kennis van de tools

Inmiddels weet ik de voor- en nadelen van de verschillende tools voor online trainingen. Al pratend over de wensen, komt de meest passende in mijn gedachten op. Vervolgens duik ik er nog wat verder in, voordat ik een definitief voorstel doe.

Het is belangrijk om vooraf te weten waar je mee gaat werken en of het haalbaar is. Iets niet goed afronden, wil ik niet. Dan blijf ik zoeken naar een oplossing.

Weet jij wat de juiste tool voor jou zal zijn?

Die anders dan anders online training is er gekomen en werkt top. Doordat we vooraf bespraken wat er nodig is, hebben we de juiste tool kunnen kiezen. Daardoor voorkom je gedoe achteraf.

Wisselen van systeem kost je meer geld, dan je vooraf goed laten informeren. En ook dan het uitbesteden van het bouwen van je leeromgeving.

Als je echt een verkeerde tool gebruikt, kan het zelfs zijn dat je een nieuwe leeromgeving moet bouwen.

In vorige blogs schreef ik al over Learndash, Wishlist Member en huddle. Daarin vind je de belangrijkste redenen voor een bepaalde tool.

Wil je eens overleggen? Stuur me dan even een mail.

5 meest gemaakte fouten bij een online training

Heb jij een idee voor een online cursus? Maar wil je niet een van de meest voorkomende fouten maken?
Vraag dan hier mijn gratis e-book "de 5 meest voorkomende fouten bij een online training" aan:

*verplicht

Laat een reactie achter