Bouw aan een community met BuddyBoss

Een community met BuddyBoss en LearnDash

De laatste tijd krijg ik vaker de vraag of het mogelijk is om een community of forum in een leeromgeving in WordPress te maken.

Het antwoord daarop is ‘ja’.
BuddyBoss is de plug-in waarmee je dit kunt regelen.

Wanneer zet je BuddyBoss in?

Heb je een e-learning waarin je groepen begeleid? Wil je deelnemers ervaringen laten delen en van elkaar leren? Dan is een community iets voor jou.

Misschien zet je daar tot nu toe Facebook voor in, maar merk je dat mensen daar steeds meer weerstand tegen hebben. Of mis je juist nog de onderlinge connectie tussen je deelnemers.

Dan is de gratis versie van de BuddyBoss plug-in een fijne mogelijkheid om eens te testen of het voor jou en jouw klanten werkt. De feed met berichten ziet er een beetje uit zoals die van de groepen in Facebook. Je kunt ook eenvoudig op berichten reageren en berichten liken.

Hou er rekening mee dat je er zelf ook wel echt energie in moet steken. Dat is met elke community het geval. Het moet veilig voelen en ze moeten zien dat er wat gebeurt. Dat anderen ook berichten delen. Door zelf vragen te stellen en dingen te delen, start je het op.

Of je nu een e-learning hebt met LearnDash of met Wishlist Member, BuddyBoss kun je altijd gebruiken.

Er is ook een betaalde versie met meer opmaakmogelijkheden

Als het voor je werkt, kan het zijn dat je wat meer wilt aanpassen in de opmaak van je berichtenpagina. Het een modernere look en feel geven.

Door over te stappen naar de betaalde versie van het platform (op dit moment $ 99 per jaar) krijg je meer mogelijkheden. De headers kun je dan mooier opmaken en ook voor andere delen van de layout biedt het meer opties.

Of ga ook voor het thema van BuddyBoss

Ga je echt voor een volledige website gericht op je community en e-learning? En heb je op dit moment nog geen leeromgeving? Of wil je juist alles omgooien qua huisstijl en layout?

Bekijk dan zeker ook het thema inclusief platform van BuddyBoss.

Dit biedt de mogelijkheid om je trainingen aan te bieden in een omgeving die uitnodigt tot contact met andere deelnemers. Jij stelt de groepen in en wat deelnemers van elkaar mogen zien en op welke manier ze contact kunnen leggen met jou en andere deelnemers.

Ga je dus voor een volledige community ervaring met een soepele manier om berichten te delen en veel mogelijkheden qua e-learning, kies dan voor BuddyBoss met LearnDash.

Privacy van je deelnemers gegarandeerd

Je kunt de groepen afschermen of openbaar zetten. Dat is natuurlijk afhankelijk van de inhoud die er wordt gedeeld. Bij verborgen of privé groepen, zien je deelnemers alles wat er binnen de eigen groep wordt gedeeld maar alleen als ze zijn ingelogd en toegang tot die specifieke groep hebben.

Bij een openbare groep kun je ook bezoekers laten deelnemen in het gesprek.

Bij een leeromgeving zul je vaak een verborgen of privé groep gebruiken, maar wie weet heb jij juist wel een idee voor een openbare groep. Het is allemaal mogelijk, al vanaf de gratis versie.

Liever een platform dat al is vormgegeven?

Draait jouw hele online training om je community? Is dit het belangrijkste onderdeel van het succes?
Maar wil je liever niet een volledige omgeving bouwen?
Dan raad ik je aan om eens naar Huddle te kijken. In dit blog lees je wanneer je het beste voor Huddle kunt kiezen.

Laat een reactie achter