5 waardevolle gratis plug-ins voor Learndash

plug-ins voor learndash

Deze week ga ik weer de basis voor nieuwe leeromgevingen maken met Learndash. Het zijn qua onderwerp en opbouw heel verschillende trainingen.

Toch zijn er een aantal gratis plug-ins die ik voor elke e-learning gebruik als ik met Learndash bouw. Heb jij een e-learning met Learndash? Check dan even of je deze al hebt.

Deze plug-ins voor Learndash zijn:

  1. Custom login page customizer
  2. Loco translate
  3. Uncanny Toolkit
  4. Learndash Notifications
  5. Learndash LMS course grid

1. Custom login page customizer

Elke WordPress website heeft een inlogpagina. Daarop staat standaard het WordPress logo, natuurlijk de velden voor het inloggen en een button.

Voor je gewone website hoef je hier niets aan te wijzigen. Jij bent dan de enige die die pagina ziet.

Op het moment dat je van een WordPress website een leeromgeving maakt, wordt dit een ander verhaal.

Voor je cursisten is dit de eerste pagina die ze te zien krijgen na ontvangst van je mail met inloggegevens. Wel zo professioneel als ze de pagina dan direct herkennen door jouw logo en huisstijl.

Met deze plug-in heb je dit zo geregeld. Via de customizer kun je de kleur van de button bepalen, je logo plaatsen en zelfs eventueel een achtergrondafbeelding gebruiken. Maak het echter niet te druk. Je wilt wel dat je deelnemers de link 'wachtwoord vergeten' nog zien staan.

2. Loco translate

Learndash is inmiddels behoorlijk goed vertaald, maar er blijven toch soms nog net wat Engelse woorden zichtbaar. Daarnaast kom je misschien van andere plug-ins nog Engelse termen tegen bij je cursus.

Loco translate is dan de oplossing. Met die plug-in kun je elke term omzetten naar de juiste Nederlandse vertaling.

In dit eerdere blog lees je hoe het werkt.

3. Uncanny Toolkit

De uncanny toolkit is een plug-in speciaal voor Learndash.

In principe is je leeromgeving voor de deelnemers, maar er kan natuurlijk altijd iemand per ongeluk op terechtkomen. Voor die bezoekers wil je dat niet alles uit het menu zichtbaar is en misschien wil je juist wel een link naar de salespagina plaatsen.

Dat is 1 van de dingen die je met de gratis versie van Uncanny Toolkit regelt. Per menu-item geef je aan of het zichtbaar moet zijn voor iedereen, voor ingelogde gebruikers of voor niet ingelogde bezoekers.

Daarnaast biedt de toolkit een eenvoudige manier om een in- en uitloglink toe te voegen aan je menu. Is je deelnemer nog niet ingelogd, dan staat daar 'inloggen'. Is iemand wel ingelogd, dan staat er 'uitloggen'.

Een andere optie die ik prettig vindt is dat je bezoekers die de link van je cursuspagina hebben, maar niet zijn ingelogd naar een pagina van jouw keuze worden omgeleid. Dat kan de homepagina van je leeromgeving zijn of een salespagina.

Logt iemand in? Met de toolkit zorg je ook nog dat ze direct op de juiste pagina komen. De pagina waar ze direct met de training(en) kunnen starten.

Deze toolkit zorgt daarmee voor een stuk gebruikersgemak voor je deelnemers en beschermd de e-learning tegen ongewenste blikken.

4. Learndash Notifications

Als iemand een e-learning aanschaft willen ze direct aan de slag. Ze hebben er al helemaal zin in.

Met de plug-in Learndash Notifications kun je een e-mail instellen die na betaling direct verstuurd wordt naar de nieuwe deelnemer. Jij hebt er geen omkijken naar en de cursist kan direct aan de slag.

De mail stel je op in jouw schrijfstijl en je zorgt dat duidelijk is hoe een wachtwoord kan worden aangemaakt en waar ze kunnen inloggen. Ik vermeld er ook altijd bij waar ze een nieuw wachtwoord kunnen aanmaken als ze het zijn vergeten. Dit staat ook op je inlogpagina, maar dat ziet niet iedereen direct. Door het ook in je mail te vermelden, verminder je het aantal mailtjes hierover.

5. Learndash Course grid

Ook dit is een gratis add-on van Learndash zelf. Hiermee maak je een overzicht van je trainingen op een pagina. Deze plug-in is vooral interessant als je meerdere trainingen hebt. Je bepaald de kolommen, kunt tekst toevoegen en de prijs.

Deelnemers zien niet alleen de cursus waar ze toegang toe hebben, maar ook die interessante vervolgtraining. Via een knop voor meer informatie kunnen ze dan ook die training aanschaffen. Deze pagina is eventueel ook te gebruiken voor overige bezoekers van de leeromgeving.

Heb jij al een e-learning op basis van Learndash?

Check dan even of je deze plug-ins al gebruikt. Het zijn echt aanraders. Kom je er niet uit? Dan is er altijd de Learndash Hulplijn. Hier vind je er meer informatie over.

Laat een reactie achter